Rukan unelmamökki

Itselleni Lapin lomaan kuuluu ehdottomasti mökki, mielellään kelohonkainen sellainen, tummilla sävyillä sisustettu. Ei siis hotellia, tai liian modernia vaaleaksi sisustettua huoneistoa. 


Koska laskettelusta on jo kadonnut se suurin "wau"-fiilis, hiihtämistä vasta opetellaan, ja after partyt jätän jo nuoremmille, on Lapin loman majapaikalla suuri merkitys. Puolet lomasta haluan fiilistellä tunnelmallista mökkiä, istua takkatulen ääressä, saunoa joka päivä, istua ja lukea kynttilänvalossa ja tehdä mehevää lihapataa pöytään. No okei, alle 1-vuotiaan kanssa tämä kaikki ei ole mahdollista, mutta ehkä jo ensi kerralla? ;D


Vietimme Rukan loman upeassa Unelmaveska -nimisessä mökissä. Mökki sijaitsi rauhallisella alueella, vajaan 5km päässä Rukakeskuksesta. Koska meitä oli seitsemän aikuista ja kaksi lasta, tarvitsimme enmmän neliöitä kuin yleensä. Enää pelkkä "parvelle mahtuu majoittumaan kuusi henkilöä" ei innosta, vaan halusimme mökin jossa on neljä eri makuuhuonetta, ja Unelmaveskasta ne löytyi. Suuri ja tunnelmallinen olohuone yhdistettynä toiminnalliseen keittiöön jäi päällimmäisenä mieleen, sillä lähes kaiken ajan istuskelimme ja höpötimme tällä sektorilla. Neliöitä mökissä oli yhteensä 125m2. 

Mökki oli kivasti sisustettu maanläheisiä värejä käyttäen, punaisella korostusvärillä lisättynä. Oikein tunnelmallinen mökki! Kamera kuvaili viikon ajan lähinnä ihmisiä ja yhdessä vietettyjä hetkiä, joten valitettavasti stailattua sisustuskuvaa mökin sisätiloista en nyt teille näytettäväksi saanut. Lähes kaikissa sisäkuvissa näkyy ihmisten lisäksi taustalla lelu- tai ulkovaatekasoja, juurikin sellaisia, joita yhdeksän hengen menevä sakki saa aikaiseksi :) Mutta jos kiinnostuitte mökistä, täältä löytyy lisää kuvia.


Ladut lähtivät mökin takaa, ja sain kuin sainkin muutaman kilometrin jo plakkariin! Päällimmäiseksi hiihtämisestä jäi hyvä fiilis, juuri sellainen kuin ajattelinkin. Rankka toki, ja voi pojat, kyllä niitä mummoja vain meni ohi, mutta en antanut sen lannistaa :) Katselin kauniita lumen peittämiä puita, taustalla näkyvää Rukan laskettelukeskusta, nautin hiljaisuudesta ja siitä miten suksi ei ainakaan lipsunut. Kolme vuotta sitten ostamani pitopohjasukset ovat kirjaimellisesti pitävät pohjat. Olen kuullut, että niillä tulisi hiihtää 200km ennen kuin toimivat kunnolla. Hei haloo! 


Mökkiä ihaillessamme täytyy nostaa hattua rakentajille. Vaatii todellista ammattitaitoa saada erikokoiset hirret osumaan yksiin! Kuten hirsi ja puu aina, myös kelohonka tuntui rauhoittavalta. Monet nukkumisongelmaisetkin sanovat, että nukkuvat kelohonkamökissä aina todella sikeästi. Kelohonkamökissä on todella oma henki, hyvä, seesteinen sellainen :)

//Our cabin in Lapland.

6 kommenttia:

 1. Juuri niin Lappilainen mökki kun sen pitääkin olla. :)

  VastaaPoista
 2. Me oltiin joulu Rukalla, myöskin kelomökissä. Ollaan menetetty sydämemme Rukalle ja käydäänkin siellä useita kertoja vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa! Sama täällä, olen käynyt Rukalla useita kymmeniä kertoja, jo ihan pienestä lapsesta saakka :)

   Poista
 3. Vitsit mitkä maisemat ja mikä mökki. <3 Olisi ihanaa lähteä taas laskettelemaan, mutta toistaiseksi siihen ei ole mahdollisuutta. Ehkä sitten jossain vaiheessa taas.

  VastaaPoista
 4. Mökki oli kyllä upea! Itsellänikin oli pari vuotta väliä laskettelussa, mutta onneksi se sujui muistista. Eli uskon että se onnistuu aina, kuten pyörällä ajo. Pelkokerroin vain kasvaa vanhetessa ;D

  VastaaPoista