Bialetin hoito

Yksi päivän parhaista hetkistä on aamukahvin nauttiminen. Aamukahvini on jo pitkään ollut vaniljalatte. Espresso keitetään Bialetilla, ja nautin sen vaahdotetun kuuman maidon sekä vaniljasokerin kera.


Jostain kumman syystä olemme ehtineet tuhota jo monta Bialettia. Taloudessamme on tällä hetkellä käytössä jo viides(!) Bialetti. Kaksi Bialettia on tuhoutunut tiskikoneessa, yhdestä hukkasimme osia, ja neljäs kärsi liiallisesta pesuaineen käytöstä ja pohjaosa alkoi kerätä homepilkkuja.  


Myönnän että olen joskus huolimaton, unohtelen asioita, enkä joskus keskity liiaksi yksityiskohtiin. Mutta tämä Bialetti-kirous on jo aika huvittavaa! Toivotaan, että tämä vuosi menisi nyt tällä uudella Bialetilla, joka saapui muutama viikko sitten :DMuistutuksena vielä itselle ja myös teille muille, jotka omistatte Bialetin:

'Kun kiehuminen on loppunut, ota keitin levyltä ja tarjoile välittömästi. Liika aika kuumalla levyllä voi vahingoittaa alumiiniosia.
'Älä pese keitintä karkealla harjalla tai sienellä.
'Älä käytä voimakkaita pesuaineita.
'ÄLÄ PESE BIALETTIA PESUKONEESSA.
'Kuivaa keitin huolellisesti.
'Säilytä osat erillään hyvän ilmanvaihdon takaamiseksi.

//Have destroyed four different Bialetti coffee makers. Hope this one lasts! :)

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä hyvältä! :) Meillä ei ole koskaan ollut kyseistä kahvinkeittovälinettä, enkä varmaan jaksaisi pestä ja huolehtia siitä oikein, kahvi kyllä maistuisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onhan tuossa oma vaivansa sitä aina käsin pestä, mutta makua ei voita kyllä mikään :)

   Poista
 2. Hyviä tärppejä. Olin aikoinaan Italiassa vaihdossa ja siellä opin, että mutteripannua (Bialetti tahi mikä muukin merkki) ei saa koskaan pestä pesuaineella. Pesuaine kuulema pilaa kahvin maun. Itse olen tätä oppia kuuliaisesti noudattanut :) Nyt täytyisi tosin hankkia uusi keitin, kun induktiolla nykyisin kokkaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekin olen yhden pannun pilannut pesuaineella. Italiassa varmasti osaavat huolehtia hyvin mutteripannuistaan! Sait hyvän vinkin. Mekin ostimme induktioon sopivan kun muutimme. Onneksi eivät ole älyttömän kalliita, ainakaan nuo pienet versiot :)

   Poista